Pagespeed

On een digitale wereld waarin mensen constant op zoek zijn naar informatie en antwoorden, is de pagespeed van je website van cruciaal belang. Als het te lang duurt om je website te laden, kan dit frustrerend zijn voor de bezoekers en kan het hun ervaring beïnvloeden.

Bovendien kan een trage website ook nadelige gevolgen hebben voor je SEO prestaties, omdat zoekmachines websites met een hoge paginasnelheid hoger ranken dan trage websites.

In dit artikel bespreken we waarom paginasnelheid belangrijk is voor zowel je SEO als de gebruikerservaring.

Hoe Google Pagespeed SEO beïnvloedt

De snelheid van je website is een belangrijk onderdeel van je SEO strategie. Google heeft in 2023 aangekondigd dat paginasnelheid een rankingfactor is voor mobiele zoekopdrachten.

Dit betekent dat als je website traag laadt, je minder kans hebt om hoog te scoren in de zoekresultaten, zelfs als je alle andere SEO-factoren goed hebt geoptimaliseerd.

Een snelle website is ook belangrijk voor de gebruikerservaring. Als bezoekers een trage website tegenkomen, zullen ze waarschijnlijk afhaken en naar een andere website gaan.

Dit kan leiden tot een hogere bouncerate en lagere conversieratio’s. Een snelle website kan daarentegen de gebruikerservaring verbeteren en het vertrouwen van de bezoekers vergroten.

Via Virtual Assistant Nederland kun je een website laten maken met een hoge laadsnelheid.

Het belang van Paginasnelheid

Naast de impact op SEO is paginasnelheid ook belangrijk voor de gebruikerservaring. Een trage website kan leiden tot frustratie bij bezoekers en hen ontmoedigen om je website te gebruiken.

Een snel ladende website kan de gebruikerservaring daarentegen verbeteren en het vertrouwen van de bezoekers vergroten.

Bovendien kan een snelle website leiden tot hogere conversieratio’s.

Als bezoekers snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken en een goede gebruikerservaring hebben, is de kans groter dat ze overgaan tot actie, zoals het invullen van een formulier of het plaatsen van een bestelling.

Google pagespeed test

Paginasnelheid is een belangrijk onderdeel van je SEO strategie en heeft ook invloed op de gebruikerservaring. Een trage website kan leiden tot lagere rankings en een hogere bouncerate.

Dit terwijl een snelle website de conversieratio’s kan verbeteren en het vertrouwen van de bezoekers kan vergroten. Zorg er daarom voor dat je de paginasnelheid van je website regelmatig controleert en optimaliseert om de beste resultaten te behalen.

Gratis pagespeed check

Wij kunnen je Google Pagespeed verbeteren. Onze expert garanderen een score op mobiel, desktop en laptop boven de 80 procent.

In veel gevallen halen onze SEO specialisten 90 tot 100 procent. Schrijf je in voor meer informatie.